Workshops

Workshop natuurfotografie

Een alles in één natuurfotografie workshop in de mooiste natuurgebieden zoals de Oostvaardersplassen, Amsterdamse Waterleidingduinen, Texel, Tiengemeten, de Biesbosch, de Groene Jonker, de Alde Faenen, de Zouweboezem, De Weeribben- Wieden en het Fochterloërveen.

Tijdens de natuurfotografie workshops komen alle aspecten van de natuurfotografie aan bod. Zoals o.a. de belichtingsdriehoek met verdiepingstheorie over het diafragma, de handvatten en ingrediënten voor een mooie natuurfoto, het vastleggen van beweging, compositie en fotograferen in de M en A(v)stand. Dit samengevat in een heldere en verdiepende powerpoint met beeld,- en videomateriaal. Na afloop krijgt iedere deelnemer een fotografiedocument mee naar huis.

Afgelopen week zijn we in een klein gezelschap samen op pad geweest met Servan in de Oostvaardersplassen. Na een uitgebreide theorie met daarbij praktische voorbeelden over het toepassen hiervan, hebben we een ronde door de oostvaardersplassen gemaakt. Persoonlijk vond ik het fantastisch om een ochtend (en zelfs een deel van de middag) op pad te zijn met Servan. Zijn passie en bevlogenheid voor de natuurfotografie is erg aanstekelijk. Daarnaast heeft hij voor iedereen aandacht en weet hij iedereen wel iets bij te brengen in een ochtend workshop. Kortom een belevenis om niet snel te vergeten, een echte aanrader. Al was het maar om alle tips en trics die ik voortaan in mijn eigen fotografie ga gebruiken! Bedankt Servan!

Geert

Je kan je individueel of met een groep inschrijven voor de workshops. Buiten de agenda kan een workshop ook gegeven worden op locatie. Ik bezoek voor mijn workshops alle provincies. Zie de workshop infopagina voor meer informatie.

Thank you for the most wonderful photography workshop in the Oostvaardersplassen yesterday, you taught me so much about how to use my camera. The Konik horses were amazing. I would also like to thank you for your patience in repeating it in English for me, it was very thoughtful of you and made it so more enjoyable to be part of the group.

Stephie

Workshops voor beginners en gevorderden

Ik geef workshops voor beginners en voor de gevorderde fotografen. Bij de beginners workshop ligt het accent op het leren kennen van de camera, met veel basistheorie over (natuur) fotografie en het fotograferen. De workshop voor gevorderden is een verdieping op de beginnersworkshop en er wordt meer aandacht besteed aan creatieve fotografie thema’s in de natuurfotografie. Het niveau van de natuurfotografie workshops staat echter nooit vast en wordt altijd toegesneden op de mate van kennis en de persoonlijke wensen.

Kindernatuurfotografie workshops

Ook voor kinderen heb ik cursusmateriaal ontwikkeld en ik heb o.a. voor MEC de Witte Schuur in Enkhuizen en het Wereld Natuur Fonds kinder natuurfotografie workshops gegeven. Ik kan één of meerdaagse cursus programma’s aanbieden.

Vogelfotografie workshops

Vogelfotografie is mijn specialisatie. Ik breng je naar de meest vogelrijke omgevingen van Nederland zoals de pier van IJmuiden, Texel (heb ik gewoond), de Oostvaardersplassen of een workshop in de vogelrijke binnenstad en havens van Enkhuizen. Nieuw zijn de vogelfotografie workshops in twee bijzondere vogelkijkhutten in Friesland, voor workshops in het voorjaar en de zomer. Zie de workshop infopagina voor meer informatie.

Vogelfotografie artikel in de NRC Next

Je leert veel over vogels en de gereedschappen voor vogelfotografie, een vogelfotografieworkshop is in iedere provincie te organiseren. Vanuit o.a. het blad Vogels en vanuit mijn opleidingsachtergrond (studie Groen, natuur en landschap in Velp) heb ik een groot bestand aan vogelrijke gebieden en wandelroutes opgebouwd.

Prijsaanbieder vogelfotografie wedstrijd van de Vogelbescherming 2016 Het Bevlogen oog

In de Natuurfotografie fotogalerij staan mijn natuurfotografie albums , in het deelnemer fotoalbum deelnemer foto’s van verschillende workshops.

Papegaaiduikers Puffins - Farne eilanden Farne Islands

Tip:
Zin in een leuke en leerzame natuurfotografie of vogelfotografie workshop? Bekijk de agenda en meld je snel aan voor één van de komende workshops!

Trouwfotografie:
Jan van Kolck uit Voorhout schreef op januari 14, 2024
Hi Servan, bedankt voor de super goede ochtend in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Geweldig goede tips gehad om de fotografie te verbeteren. Sowieso prettig om te merken dat je ons veel weet te vertellen over de natuur. Nogmaals bedankt Jan