Over Servan

Over Servan

Mei 2012
Vroeg in de ochtend. Een lepelaar blijft altijd bijzonder.
Deze lepelaar met een elzentakje voor zijn toekomstige woning ving ik precies op het juiste moment.
Publicaties: De levende planeet 2013, Frans Lanting
Vogels, lente nummer 2015

Het origineel, lepelaar met elzentakje – Haarlemmerliede

Sinds 2011 ben ik beroepsmatig met de natuurfotografie bezig. De natuurfotografie een uitgeschoten hobby, vanuit de grote interesse van kinds af aan voor de vogels, zoogdieren, vlinders, de seizoenen en er op uit willen gaan. Met een groep op pad en workshops geven op de mooiste plekken in de natuur, het uitdragen van de kennis en het plezier voor de natuurfotografie kwam met de start van mijn bedrijf. Vanaf die tijd organiseer ik gedurende het gehele jaar natuurfotografie en vogelfotografie workshops.

Ik geef workshops natuurfotografie en vogelfotografie voor volwassenen en kinderen in o.a. de Oostvaardersplassen, de Amsterdamse Waterleidingduinen, de pier van IJmuiden, de Groene Jonker, De Zouweboezem, De Weerribben- Wieden, Texel, de Alde Faenen, de Biesbosch en eiland Tiengemeten en organiseer korte natuurfotografie reizen naar o.a. Helgoland (Duitsland).

Mijn eigen natuurfotografie beelden zijn te vinden in de natuurfotografie Galerij en zijn ook allemaal te bestellen op verschillende materialen. Mijn vogelbeelden worden o.a in het blad Vogels van de Vogelbescherming gepubliceerd. Daarnaast fotografeer ik voor het Wnf bij verschillende evenementen.

Voor alle vragen over natuurfotografie en beeldmateriaal neem contact met me op. Fotomateriaal van anderen is ook op de website te vinden; serie deelnemer foto’s van de natuurfotografie en vogelfotografie workshops in het deelnemer album.

Zie ook de wekelijkse natuurbeelden en korte natuurfotografie columns op het Andijkernieuws.net.

Trouwfotografie en portretten

Een park in het voorjaar in volle bloei, een appelgaard vlak voor de oogst in september, de ideale locaties voor het maken van een trouwreportage. Het fotograferen van de mooiste dag vind ik als fotograaf erg bijzonder om bij aanwezig te mogen zijn. Ik heb veel inspiratie en creativiteit en weet bij de buiten-shoots de mooiste natuurrijke plekken en neem deze indien gewenst mee in de reportage.

In de portretfotografie stuur ik aan op het fotograferen van de onbevangen momenten. Ik breng veel creativiteit in mijn beelden en besteed veel tijd aan de persoonlijk wensen en ideeën.
Lees hier meer over mijn trouwfotografie en portretfotografie.

Papegaaiduikers Puffins - Farne eilanden Farne Islands

Tip:
Zin in een leuke en leerzame natuurfotografie of vogelfotografie workshop? Bekijk de agenda en meld je snel aan voor één van de komende workshops!

Trouwfotografie:
Sandra uit Numansdorp heeft geschreven op juli 19, 2022
Afgelopen zondag workshop gehad in de Oostvaardersplassen, zeer leuke ervaring. Enthousiasme van Servan werkt aanstekelijk en ook zijn kennis van de natuur is grenzeloos. Hij weet echt overal wel iets over te vertellen. Fijne hulp bij instellingen van de camera gehad etc. Echt genoten en ga binnenkort een andere workshop boeken. Tot gauw!