Op reis naar Helgoland

Een natuurfotografiereis naar het eiland Helgoland.
Het kleine Duitse Waddeneiland wat bekend is om zijn roodgekleurde rotskust en grote kolonie zeevogels.
Jan-van-Genten, zeekoeten, drieteenmeeuwen, alken en Noordse stormvogels allemaal huizen ze op de richels van de ruim 60 meter hoge rode rotswand.
Tegen het einde van juni hebben ze allemaal hun jongen en vliegen de oudervogels af en aan met voedsel. Ten volle oefenen met bijzondere vogel- in- vluchtbeelden. De dagen zijn op zijn langst en pakken we de mooie uren avond en ochtendlicht mee.

Servan Ott - natuurfotografiereis Helgoland

Op het buureiland Düne gaan we zeehonden fotograferen die het eiland als thuisbasis heeft. Gedrag, mooie portretten, we kunnen het van dichtbij vastleggen.
Juni is ook een bloemen en (zomer) vlindermaand. Aandacht voor alles wat we gaan zien.

 

Wanneer:
Vanaf woensdag 24 juni (aankomst tussen 19 en 20 uur in het hotel in Wilhelmhaven, veerhavenplaats naar Helgoland) tot en met zondag 28 juni (18:30 uur terug in Wilhelmshaven)

Wat ga je leren?
Veel over de fauna en flora van Helgoland.

 • Alle camera instellingen voor natuurfotografie.
 • Alles over de belichting en verdiepingstheorie over het diafragma.
 • Fotograferen in de M en A(v) stand.
 • Natuurfoto’s analyseren. Wat maakt een foto mooi, aan de hand van heel divers beeldmateriaal en korte filmpjes en het bespreken van de eigen foto’s.
 • Fotograferen van beweging.
 • Actief gebruik maken van het histogram.
 • Compositie.
 • Creatieve fotografie.

Servan Ott - grijze zeehonden op Düne

Via powerpoints wordt de theorie gegeven en neem ik alle ruimte om vragen te beantwoorden en als gewenst veel begeleiding te geven tijdens het fotograferen. De powerpoints van vorig jaar zijn in een andere nieuwe jas gestoken, meer verdieping en meer creatieve fotografiethema’s. We zullen gaan fotograferen op de mooiste lichtmomenten van de dag en alle bijzonderheden op het eiland gaan vastleggen.

Servan Ott Fotografie - Natuurfotografiereis Helgoland 2015

Kosten 425 Euro.
Bij deze kosten zijn inbegrepen:

 • Vier overnachtingen (waarvan de eerste overnachting in Wilhelmshaven in Duitsland, drie overnachtingen op Helgoland) in zeer mooie accommodaties
 • Ontbijt
 • De bootreis Wilhelmshaven-Helgoland
 • Bezoek aan het eiland Düne
 • Workshops en fotonabespreking
 • Prijzen.*
 • De prijs is exclusief diner en eten en drinken overdag en kosten heen en terugreis Wilhelmshaven. Bij het hotel in Wilhelmhaven kunnen we de auto(s) gedurende het verblijf op Helgoland parkeren op een privé parkeerplaats.
  De heen en terugreis gaan nog in overleg.
  Een bus huren zoals vorig jaar is een gemakkelijke optie.*Er zijn prijzen te winnen voor drie fotowedstrijden (de mooiste vogel, zoogdieren en landschapsfoto).
  Opgeven kan tot 1 maart, er kunnen maximaal 10 deelnemers meedoen per wedstrijd.
  Er zijn twee en éénpersoonskamers gereserveerd.
  Voor de éénpersoonskamers (minder in aantal) geldt een meerprijs van 30 euro per nacht.De reis is nog niet geboekt en de accommodaties zijn in optie gezet, bij voldoende deelname (minimaal 5 deelnemers) reserveer ik de reis definitief.Bekijk hier de foto’s van het bezoek aan Helgoland in 2013.

  1 reactie in het “Op reis naar Helgoland

 1. Gerard
  maart 22, 2017 at 2:51 pm

  Goedemiddag Servan,

  Tijdje geleden alweer dat ik samen even op pad was met je in Enkhuizen. ( Gerard Terpstra van FC Niedorp)
  Toen met Nikon en dacht dat vogelfotografie niet zo mijn ding was. Nu weer wat verder en geen NIKON meer moet ik zeggen dat ik het toch wel erg leuk vind om te doen. Ik heb een paar vragen over de Helgoland reis en of mijn huidige kamera en lens daar wel geschikt voor is. Gebruik sinds maand een FUJI X-T2 met booster Fujinon 100-400 en Fuji converter 1.4 . Is deze systeemkamera daar geschikt voor en zijn er eventueel nog plaatsen in Juni . Leuk je weer te spreken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *