Natuurfotografiejaar 2016

Servan-Ott-Fotografie-natuurfotografie-en-trouwfotografie-0273-200x300Passie ‘gewone’ dieren op een ongewone manier fotograferen.

Een ‘gewone’ vogel als een wilde eend, of een meerkoet. Met de camera erop uit, de natuur in, juist ook in je eigen woonomgeving, het is geweldig om in de natuur te zijn. Wat zal ik straks gaan zien en de uitdaging van hoe maak ik dat mooiste natuurbeeld, net anders dan anders.

Een foto van een meerkoet uit de oude doos, januari 2010 (toen een Canon 500D en 55-250mm lens) waar ik op een zonnige winterse ochtend met de camera dichtbij huis in het park op zoek was naar bijzondere fotografieplekken. Al snel vond ik dit bij een ‘gewone’ sloot. Na een periode van vorst was de dooi ingezet, ijs, een laagje water, er ontstonden sterke spiegelingen bij het wak waar een groep meerkoeten en wilde eenden zich had verzameld.

Erbij zitten en kijken naar het gedrag, het licht en mooie houdingen en veel foto’s maken op de momenten dat er bijzondere dingen te zien zijn, zoals het vastleggen van de bewegingen. Waarbij de napret, het zien van de beelden op de camera, soms nog groter is. Verschillende houdingen had ik van deze meerkoet gefotografeerd waarvan ik deze eruit vond springen. Als een schaatser met de handen op de rug, een toepasselijk foto in deze tijd. De natuur en fotograferen maakt dat je je hoofd leeg maakt, je focust en in het nu bent.

Ik hoop in 2016 veel mensen enthousiast te maken voor de natuurfotografie en mee te laten delen in de passie. Erg leuk als je hier een keer bij bent. Met ieder weekend een workshop natuurfotografie of vogelfotografie in een bijzonder natuurgebied of op een bijzondere plek. Bekijk agenda.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *