Gastblog op Deeljepassie.nl

Gastblogger Servan Ott: gefascineerd door de natuur

Deel Je Passie is meer dan alleen een platform waar bezoekers workshops aanbieden en Tickets kopen van elkaar. Deel Je Passie is een community waar mensen hun passie en liefde voor hun vak of hobby delen met elkaar. Daarom zijn we trots dat we fotograaf en DJP-er Servan Ott als onze eerste gastblogger mogen introduceren. Hieronder lees je zijn verhaal.

Servan Ott - Biddende torenvalk

Mijn naam is Servan Ott. Van kinds af aan ben ik gefascineerd door de natuur en de flora en fauna. Eropuit, en het willen beleven van alle seizoenen en het willen vastleggen van bijzondere momenten. In 2011 ben ik mijn bedrijf gestart en was één van de doelen het kunnen uitdragen van de kennis en enthousiasme tijdens het geven van natuurfotografie workshops. Evenals de portretfotografie en bruiloft fotografie / trouwreportages is het mijn hobby omgezet in werk. De interesse en de kennis van dieren en natuur kreeg verdieping in de studie groen, natuur en landschap in Velp. Een opleiding waarin planten,- en landschapskennis centraal stond. Te samen met de passie voor fotografie was het voor mij de mooie mix als basis van het professioneel opstarten van de natuurfotografie.  Ik schrijf columns en geef fotografietips op facebook. Bij het WNF ben ik actief als vrijwilliger en heeft er in het e-zine van het Wereld Natuur Fonds een stuk over mijn workshops gestaan.

Servan Ott - Konikpaard merrie met veulen - Oostvaardersplassen

“Recent ben ik mee geweest naar de waterberging in Twisk voor een fotoworkshop van Servan Ott. Om te beginnen kregen we een stukje theorie in de vorm van een powerpoint presentatie. Tijdens mijn eerste cursus bij Servan vorig jaar hoorde ik tot mijn verbazing nog nieuwe informatie over het instellen van mijn camera, terwijl ik toch al vaker cursussen op dit gebied heb gedaan. Zeer verhelderend! Daarna op pad gegaan waarbij blijkt dat Servan zeer goed op de hoogte is van alle vogelsoorten. We horen (en zien ) er zeer veel voorbij komen! “Kijk daar een vlucht brandganzen”. En wij met de camera in de aanslag in een poging mooie foto’s te maken. Het licht is in ieder geval prachtig deze dag en thuis zal duidelijk worden of het resultaat ook naar wens is.”

   Saskia Kremer

Gedurende het gehele jaar staat er bijna wekelijks een natuurfotografie workshop op de agenda. Ik geef onder andere natuurfotografie workshops in de Oostvaardersplassen, de Amsterdamse Waterleidingduinen en op eiland Tiengemeten. De mooiste natuurgebieden of bijzondere plekken zoals de pier van IJmuiden en de haven van Enkhuizen waar je vogels van heel dichtbij kunt fotograferen. Tevens ontdek en bezoek ik regelmatig voor de workshops nieuwe natuurgebieden en reis ik daar ook graag voor. Via evenementenbureaus geef ik natuurfotografie workshops op locatie en organiseer ik in de maanden april t/m juli avondfotografie-wandelingen in de omgeving Hoorn-Enkhuizen-Medemblik en daarbuiten.

Houd voor tips en tricks van Servan ons blog en Facebookpagina in de gaten. En krijg je na deze kennismaking al helemaal zin om net als Saskia een workshop van Servan te volgen. Kijk dan even op Servan zijn Deel Je Passie profiel voor een overzicht van zijn workshops.

Servan Ott - natuurfotografie workshop Balts van de fuut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *