Balts van de fuut workshops per camouflageboot!

  De balts van de fuut workshops

De futenbalts dit voorjaar fotograferen vanaf het water in een camouflageboot!

Servan Ott Fotografie - Baltsende futen

Alle informatie van de balts van de fuut workshops staat nu op de website https://www.servanottfotografie.nl/agenda/ en hieronder:

De havens van Enkhuizen tellen een groot aantal futen broedparen, de fuut bekend om de prachtige balts is hier schitterend te fotograferen. In het vroege voorjaar strijden ze om de beste broedplaatsen en zijn de bijzondere baltsrituelen van dichtbij te zien. Elkaar het hof maken, ruzies met concurrenten, de vele verschillende rituelen we gaan het allemaal van dichtbij vastleggen.

Vanaf dit jaar een heel andere invulling van deze workshop door de futenbalts te gaan fotograferen vanaf een gecamoufleerde boot.Professionele rubberboten met een zeer comfortabele bodem, overdekt en met fluistermoter. Hiermee varen we naar de futenplekken toe in de haven, vanwaar we twee lange fotosessie gaan doen van ±8:30 – 11:30 en 12:15 – ±14:45 uur. Tussen de sessies lunchen we in het restaurant in de haven (inbegrepen).

Vanaf de gecamoufleerde boten kunnen we de futen op een kleine afstand, zonder ze te verstoren, met het gewenste lage perspectief/ op ooghoogte erg mooi fotograferen.
Een prachtige sfeer op het water, helemaal into de natuur.

Servan Ott - Natuurfoto magazine - Baltsende futen

Tijden, verzamelplaats en prijs:
Starten om 7:45 uur (koffie/thee/koek/uitleg), varen rond 8:30, workshop tm ±15 uur
Verzamelen op de parkeerplaats van de Compagniehaven in Enkhuizen; Compagniehaven 7, 1601 ZA Enkhuizen
Prijs 150€ inclusief koffie/thee/koek en lunch. Tijdens de lunch bespreken we de foto’s van de ochtendsessie.
Voor eerdere workshopdeelnemers is de prijs 127,50€. De workshops zijn exclusief; maximaal 3 deelnemers per workshop. Het parkeren is gratis.

Tijdens de start met koffie/thee/koek wordt aan de hand van een powerpoint de theorie en uitleg gegeven. Onderwerpen die aanbod komen:
• Alles over de fuut; het herkennen van de verschillende baltsrituelen en het kunnen voorspellen wanneer rituelen zullen gaan ontstaan.
• De belichtingsdriehoek, de M stand en fotograferen in de A(v) stand;
• Het vastleggen van beweging;
• Compositie;
• Creatieve fotografie.

Belangrijk/tips:
Kleed je extra warm aan doordat we weinig bewegen en op 1 plek zullen zitten.
Neem weinig fotografie spullen mee om de ruimte op de boot te vergroten; alleen een body met telelens (minimaal 250mm, ideaal 400mm of meer óf minimaal 20x optische zoom met een compact camera) en eventueel een groothoeklens, een leeg geheugenkaartje en volle batterij.

Verder wat eten en drinken voor op de boot. Let op; toilet is lastig houdt daar rekening mee. Toiletten zijn wel aanwezig in de haven.

Een artikel in Natuurfoto Magazine over de balts van de fuut https://www.servanottfotografie.nl/…/artikel-natuurfoto-ma…/

Servan Ott - Natuurfoto magazine - Baltsende futen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *