Natuurfotografie

Het plezier beleven aan de natuurfotografie en het geven van natuurfotografiewandelingen en workshops was voor mij de basis voor het starten van mijn bedrijf.

Mijn passie is om de natuur en specifiek de dieren op een bijzondere manier met de camera vast te leggen. Foto’s maken die verwondering oproepen en wat met je doen en dit te delen en aan anderen te leren via workshops en wandelingen. Het fascinerende en prachtige van een met de camera stilgezet beeld van een vogel in vlucht, zoals de sierlijke lepelaar. De liefdevolle blik van een paar baltsende futen of twee steigerende konikpaardhengsten. De schoonheid van een dagpauwoogvlinder, het paringsritueel van kluten of een pas uit het ei gekomen kluten pulletje, dat de omgeving verkent en vanaf minuut één haastig op zoek moet om zijn voedsel bij elkaar te sprokkelen. De klutenouders (net als grutto en kievit ouders) zorgen dat de pullen dit veilig kunnen doen, maar voeren hun jongen niet zoals de meeste vogels hun jongen voeren tijdens de eerste levensperiode. In het nu zijn in de natuur met alle zintuigen. De vroege ochtend of avond, dauw, mist, zon, het seizoen, in de natuur ruiken, horen, zien, proeven en voelen. Het plezier en de intense vreugde die in het nu aanwezig is (en gesterkt wordt in de natuur) ervaren en mensen daarin meenemen.

Mijn eigen natuurfotografie beelden zijn te vinden in de natuurfotografie Galerij en zijn ook allemaal te bestellen op verschillende materialen.                                        Mijn vogelbeelden worden o.a in het blad Vogels van de Vogelbescherming gepubliceerd. Voor alle vragen over natuurfotografie en beeldmateriaal neem contact met me op. Fotomateriaal van anderen is ook op de website te vinden; serie deelnemer foto’s van de natuurfotografie en vogelfotografie workshops in het deelnemer album.

Zie ook de wekelijkse natuurbeelden en korte natuurfotografie columns op Andijkernieuws.net

Papegaaiduikers Puffins - Farne eilanden Farne Islands

Tip:
Zin in een leuke en leerzame natuurfotografie of vogelfotografie workshop? Bekijk de agenda en meld je snel aan voor één van de komende workshops!

Trouwfotografie:
Jan van Kolck uit Voorhout schreef op januari 14, 2024
Hi Servan, bedankt voor de super goede ochtend in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Geweldig goede tips gehad om de fotografie te verbeteren. Sowieso prettig om te merken dat je ons veel weet te vertellen over de natuur. Nogmaals bedankt Jan