Natuur en vogelfotografiereis Estland

Vrijdag 21 tm zaterdag 29 april 2017

Natuur en vogelfotografiereis Estland Vrijdag 21 tm zaterdag 29 april Een prachtige 9 daagse natuur en vogelfotografiereis in Estland. Als hoogstgelegen land van de Baltische staten en met een grootte van 1,1x Nederland en minder dan 1/10 van de inwoners een echt wildernis land.

We gaan o.a. de korhoender balts van dichtbij fotograferen, evenals de schitterende kuifduiker, we zoeken de kleine meertjes op waar ze broeden en we de balts prachtig van dichtbij kunnen vastleggen. We zullen de auerhoen gaan zien, hazelhoenders, grijskopspechten, drieteenspecht, parelduikers en ijseenden. Alle in Estland vrij talrijk te vinden. Het hazelhoen (in Nederland dwaalgast) is met 40.000 vogels bijzonder talrijk te noemen. Maar we gaan ook opzoek naar de oeraluil, dwerguil en ruigpootuil, notenkraker, poelsnip (kijken uit naar enkele baltsplekken) en citroenkwikstaart. Er leven maar liefst ongeveer 600 beren, 800 lynxen, 200 wolven, 20.000 bevers en 2000 otters in dit land en daarnaast elanden, edelherten, vossen en de sneeuwhaas. Natuurlijk alle ogen hier ook op gericht. Het land heeft een gevarieerd landschap met meer dan 7000 rivieren, 1500 meren, uitgestrekte bossen en dampige moeraslanden. Maar liefst tien procent van het land bestaat uit beschermde natuurgebieden. Een geweldige natuur,- en fotografiereis.

Een echte natuurfotografiereis met camouflage kleed / schuiltent en walkie talkies (zelf in het bezit) om vanuit de camouflage te kunnen communiceren. Vroeg op voor de meeste activiteit en het mooiste licht. Wie interesse heeft in de reis mail ik tips over camouflage (wat zelf mee te nemen) en een uitgebreid reisverslag. We reizen met een ruime vier persoonsauto om vanuit de auto met zijn vieren te kunnen fotograferen. Aantal deelnemers gerekend in auto’s, max twee; 8 personen.

Korhoenders, kuifduikers, hazelhoen, auerhoen, notenkraker, grijskop specht, oeraluil, ijseenden
De reis goed voorbereid onder vanuit verschillende reisverslagen, gesproken met Estland bezoekers, contact met een natuurorganisatie in Estland en de eigen natuurkennis. We zullen gaan overnachten op drie verschillende plekken (zie ruwkaartje hieronder (hoofdstad Tallinn midden boven), de maximale afstand 150 km tussen de natuurgebieden) om zo de mooiste gebieden te bezoeken.
Papegaaiduikers Puffins - Farne eilanden Farne Islands

Tip:
Zin in een leuke en leerzame natuurfotografie of vogelfotografie workshop? Bekijk de agenda en meld je snel aan voor één van de komende workshops!

Trouwfotografie:
Jan van Kolck uit Voorhout schreef op januari 14, 2024
Hi Servan, bedankt voor de super goede ochtend in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Geweldig goede tips gehad om de fotografie te verbeteren. Sowieso prettig om te merken dat je ons veel weet te vertellen over de natuur. Nogmaals bedankt Jan