Gastenboek

Deel je mening!

Leuk dat je een bezoek brengt aan mijn website.
Ik stel feedback op mijn werk zeer op prijs en zou het leuk vinden als je een reactie achter laat in het gastenboek.

Heb je een vraag? Dan kun je contact opnemen via het contactformulier.

De gegevens die je invult, worden zorgvuldig, vertrouwelijk en respectvol behandeld. In de Privacyverklaring lees je daar meer over.

Schrijf een nieuw bericht

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
234 berichten.
Tonny uit Natuurfotografie workshop Oostvaardersplassen heeft geschreven op september 11, 2016
Ik vond het een fantastische dag en heb genoten van de omgeving, jouw inspirerende manier van werken en het prachtige weer. Het was echt geweldig!
Geke Rutten uit Vogelfotografie workshops heeft geschreven op augustus 21, 2016
Ik heb al verschillende keren workshops bij Servan gedaan. In mei ben ik naar de pier van IJmuiden geweest. Ondanks het slechte stormachtige weer was het een geweldige beleving. In juli ben ik naar de vogelkijkhut in Friesland geweest. De hut ligt prachtig op ooghoogte aan het water. De tweede hut kun je alleen bereiken met een boot. Niet zo spectaculair als in IJmuiden maar zeker zo waardevol. Hier kom je helemaal tot rust tussen de prachtige weide vogels. En ze zijn mooi te fotograferen. Afgelopen vrijdag, 19 augustus, ben ik naar de Oostvaardersplassen geweest. De paarden gezien en heel veel vlinders. Alle workshops met Servan zijn een fijne beleving. Hij is rustig, legt alles desnoods nog een keer uit en heeft oog voor spannende onderwerpen. Daarnaast heeft hij kennis van de natuur, wat erg handig is bij het maken van mooie foto's. Ik heb tot nu toe veel geleerd.
sonja vlug uit Vogelfotografie workshop Pier van IJmuiden heeft geschreven op augustus 18, 2016
Zondag 14 augustus meegedaan aan de workshop op de pier van IJmuiden. Fantastische dag met mooi weer. Veel geleerd over de manier van fotograferen. proberen om de standaardplaatjes te vermijden maar meer te doen met het licht en het water. Voor mij drie nieuwe soorten gezien wat erg leuk was. Servan een geweldige leider die het beste uit je probeert te halen. kortom , geweldige dag en zal zeker weer een workshop gaan doen. Dank je wel Servan.
Guido Boland uit Vogelfotografie workshop Pier van IJmuiden heeft geschreven op augustus 15, 2016
Op 14 augustus een workshop gevolgd op de pier en het strand van IJmuiden en een hele leuke en leerzame dag gehad. Servan is heel bevlogen en weet dat over te brengen, eerst middels een stukje theorie en daarna door tijdens het vele fotograferen praktische en handige tips en uitleg te geven. De pier biedt hier echt onverwacht veel leuke mogelijkheden voor. Heerlijk, leerzaam dagje, een aanrader voor iedereen die vogels wil (leren) fotograferen.
Twan uit Workshop Oostvaardersplassen 9 juli 2016 heeft geschreven op augustus 1, 2016
Geweldige natuurfotografie workshop gehad bij de Oostvaardersplassen met Servan Ott. Servan was van begin tot eind (en zelfs een flinke poos na de eigenlijke eindtijd) erg bevlogen. Zijn enthousiasme en kennis maakte de workshop tot een groot succes. De ochtend begon met een op de praktijk gerichte theorie (bijv. direct uitleggen en oefenen waar bij ieders camera de besproken settings in te stellen zijn). Daarna geruime tijd het natuurgebied in waarbij Servan alle deelnemers (6) uitstekend begeleidde en individuele aanwijzingen gaf. Absoluut een aanrader!
Mieke heeft geschreven op juli 21, 2016
Wat ziet je nieuwe site er mooi uit! Lekker veel te kijken en mooie foto's. Veel succes met je passie die ik met je deel!
Gitte Cooijmans heeft geschreven op juli 20, 2016
Hoi Servan, wat een mooie website! wow! Je ziet aan alles dat fotograferen je grote passie is & je dit met hart & ziel doet. Prachtige foto's & teksten. Ik ben fan!!
anita schavemaker uit Natuurfotografie workshop Oostvaardersplassen heeft geschreven op juli 18, 2016
Beetje late reactie, maar niet vergeten. Op 7 mei 2016 een fantastische natuurfotografie workshop gehad in Oostvaardersplassen, met uitgebreide en hele heldere uitleg en veel praktische oefeningen. Heb ontzettend genoten en veel geleerd. Dank Servan!
Geert uit Workshop natuurfotografie Oostvaardersplassen heeft geschreven op juli 10, 2016
Afgelopen week zijn we in een klein gezelschap samen op pad geweest met Servan in de Oostvaardersplassen. Na een uitgebreide theorie met daarbij praktische voorbeelden over het toepassen hiervan, hebben we een ronde door de oostvaardersplassen gemaakt. Persoonlijk vond ik het fantastisch om een ochtend (en zelfs een deel van de middag) op pad te zijn met Servan. Zijn passie en bevlogenheid voor de natuurfotografie is erg aanstekelijk. Daarnaast heeft hij voor iedereen aandacht en weet hij iedereen wel iets bij te brengen in een ochtend workshop. Kortom een belevenis om niet snel te vergeten, een echte aanrader. Al was het maar om alle tips en trics die ik voortaan in mijn eigen fotografie ga gebruiken! Bedankt Servan!
Servaas Raedts uit Workshop natuurfotografie Oostvaardersplassen heeft geschreven op juni 14, 2016
Samen met zeven andere fotografen mocht ik op 4 juni 2016 samen met Servan op pad. Een workshop natuurfotografie welke ik cadeau had gekregen. Na een eerste kennismaking en een leuk stuk theorie over hoe een camera werkt viel me al snel op hoe Servan alle deelnemers iets extra's leerde. Of het nu was over de compositie van een foto, het te kiezen perspectief of welke instellingen je het beste kon gebruiken werkelijk elke deelnemer heeft er iets van opgestoken. Daarnaast was het 'gewoon gezellig'. Het is extra leuk dat Servan een enorme schat natuur-informatie heeft. Werkelijk elke vogel weet hij te benoemen en hij weet wat het territorium is van de verschillende dieren. Een absolute aanrader voor iedereen die meer wil leren van een camera, de natuur of gewoon eens een heerlijke ochtend foto's wil maken. Servan, bedankt voor deze mooie herinnering!
Arjan uit Workshop vogelfotografie Pier van IJmuiden heeft geschreven op mei 28, 2016
Zaterdag 21 mei met Servan naar de havendam in IJmuiden geweest voor een workshop vogelfotografie. Het was een leuke en leerzame dag. Ik weet nu tenminste hoe ik de M-stand op mijn camera moet gebruiken Wink. En veel geleerd over het benaderen van vogels en wat de beste positie is voor een mooie foto. De baltsende sternen was een hoogtepunt. Kortom het was een mooie en gezellige dag.
Ellen Weerkamp uit Natuurfotografie workshop Oostvaardersplassen heeft geschreven op mei 23, 2016
Wat een fantastische dag was het zondag 22 mei. De ideale combinatie van kijken, genieten, leren en doen. Een enthousiaste workshopleider die veel weet, super goede tips gaf en een fotografen oog heeft. Dat zorgde ervoor dat we mooie plaatjes konden schieten maar ook niet vergaten te genieten van alles wat we zagen. Een aanrader om met Servan op pad tegaan.
Janette uit Vogelkijkhutten Friesland heeft geschreven op mei 11, 2016
De workshop bij boer Murk was heel bijzonder, de hut zo op het water, de rijp op het gras, de mist, het zonlicht bij zonsopgang. De 2e hut per boot, de kemphanen. De terugreis, langs de vaarten van Friesland, tafeleendjes, de parende zwanen, overal hadden we de tijd voor. De auto op de rem en klikken maar, heel bijzondere plaatjes geschoten, geweldig en met het enthousiasme van Servan SUPER! De afsluitdijk, de file en daardoor het foto`s kunnen maken op de dijk met het koolzaad,maakte de dag nog completer. Als toetje even kijken bij Den Oever naar de roze grutto`s. In een woord Wauw, heel dichtbij kunnen komen door de aanwijzingen van Servan voor de mooiste beelden. Wat een geweldige dag Servan.
Frieda uit Vogelkijkhutten Friesland, weidevogels heeft geschreven op mei 10, 2016
De workshop weidevogels zondag was super !! Mooi licht, kemphanen aan het baltsen, parende visdiefjes en kluten en nog veel meer mooie vogels. Vaak zelfs vlak voor de lens. Ben nog aan het nagenieten met het bewerken en selekteren van de foto's.
Naomi uit Workshop natuurfotografie Oostvaardersplassen heeft geschreven op mei 9, 2016
Leuke, interactieve fotografie workshop gehad van een enthousiaste fotograaf op zaterdag 8 mei. Mooie locatie! Op een ongedwongen manier en praktische manier ook veel geleerd over de theorie van de camera met handige ezelsbruggetjes. Ik heb zeker wat aan deze workshop gehad. Deze fotograaf maakt zelf prachtige natuurfoto's, maar wil graag de kneepjes van het vak met anderen delen!
Sandra uit Natuurfotografie workshop Oostvaardersplassen heeft geschreven op mei 9, 2016
Een aanrader ! Voor de leuke begeleiding en voor de mooie natuur.
Jitske uit Workshop natuurfotografie Oostvaardersplassen heeft geschreven op mei 8, 2016
Op 7-5-2016 de natuurfotografie workshop in de Oostvaardersplassen gedaan. Servan is erg enthousiast! Klein groepje, waardoor veel aandacht voor iedereen en veel tips voor zowel de beginnende als ervaren fotograaf. Een aanrader!
Nathalie uit Workshop natuurfotografie Oostvaardersplassen heeft geschreven op mei 6, 2016
Op 6-5-2016 meegeweest met een ochtendworkshop in de Oostvaardersplassen. Super genoten en een aanrader voor iedereen! Als eerst uitleg gekregen over de camera en benodigde instellingen, daarna met een gezellig clubje gaan wandelen, dieren gaan spotten en natuurlijk mooie foto's maken. Tussendoor ook goede tips gekregen! Groetjes, Nathalie
Jacky uit Workshop natuurfotografie Oostvaardersplassen heeft geschreven op mei 6, 2016
6-5-2016 met Servan de Oostvaardersplassen bezocht. Wat is het fijn om met iemand door zo een mooi gebied te lopen, die veel kennis heeft van er speelt in de natuur. De vogels bij naam kan noemen en hun gedrag kent. En ze ook nog spot. Daarnaast tips geeft bij het vastleggen. het was een geslaagde ochtend. Groetjes, Jacky
Richard uit Natuurfotografie workshop Oostvaardersplassen heeft geschreven op april 23, 2016
Op 23 april 2016 de workshop natuurfotografie gedaan in de Oostvaardersplassen. We begonnen met de nodige uitleg over o.a. de camera. Daarna gingen we op pad om foto's te maken. Veel verschillende vogels kunnen fotograferen. Servan heeft veel kennis van de natuur en de dieren. Onderweg gaf hij ook de nodige tips en trucks. Kortom een aanrader om deze workshop te doen in dit prachtige gebied.
Papegaaiduikers Puffins - Farne eilanden Farne Islands

Tip:
Zin in een leuke en leerzame natuurfotografie of vogelfotografie workshop? Bekijk de agenda en meld je snel aan voor één van de komende workshops!

Trouwfotografie:
Marcel Telman uit Heerhugowaard heeft geschreven op mei 2, 2021
Vandaag een workshop gehad van Servan in de Oostvaardersplassen. Een prachtig fotogeniek natuurgebied. In een heerlijk relaxte sfeer veel goede tips gekregen van Servan. De liefde en passie voor fotografie spat ervan af. Zeer inspirerend. Bedankt voor deze mooie ochtend Servan!