Avondwandelingen natuurfotografie

De bijzondere balts van de futen en de kleintjes op de ruggen van hun ouders van dichtbij fotograferen in Enkhuizen. Op zoek naar de ijsvogel, de kolonie blauwe reigers in het Wilhelminaplantsoen en fotograferen in het mooie centrum en de haven. Weide,- en watervogels en voorjaarsbloemen vastleggen in de Waterberging van Twisk. In Schellinkhout bij natuurgebied de Nek bijzondere foto’s maken van de zonsondergang. Daarnaast uitstapjes naar Den Oever waar we hopen op het zien van duizenden steltlopers op het Wad, een middag-avond naar Texel en bezoek aan de lepelaarskolonie bij Halfweg. Dit zijn een aantal voorbeelden van avondwandelingen van april tot begin juli. Op iedere avond wordt met beeld en videomateriaal de theorie uitgelegd. Deze is breed van opzet en voor de beginnende en gevorderde fotograaf. Deze avonden zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuurfotografie en mooiere natuurfoto’s wil leren maken en/of de passie wil delen met anderen. Ook komen er veel creatieve fotografie thema’s aanbod.
Actief het lente en zomerseizoen in de natuur ervaren en dit op hele mooie manier met de camera vastleggen.

De kosten voor de avonden in West Friesland zijn van €17,50 tot €20, buiten West Friesland van €25 tot €30, met uitzondering de middag-avond op Texel is €50. Een korting van €5 bij deelname aan drie avonden en €12,50 bij het deelnemen aan vijf avonden. De avonden zijn inclusief koffie/thee en een koek. Klik hier voor foto’s van deelnemers van voorgaande jaren.

Klik hier voor meer info, alle data en avondlocaties.

Recent ben ik mee geweest naar de waterberging in Twisk voor een fotoworkshop van Servan Ott. Om te beginnen kregen we een stukje theorie in de vorm van een powerpoint presentatie. Tijdens mijn eerste cursus bij Servan vorig jaar hoorde ik tot mijn verbazing nog nieuwe informatie over het instellen van mijn camera, terwijl ik toch al vaker cursussen op dit gebied heb gedaan. Zeer verhelderend! Daarna op pad gegaan waarbij blijkt dat Servan zeer goed op de hoogte is van alle vogelsoorten. We horen (en zien ) er zeer veel voorbij komen! “Kijk daar een vlucht brandganzen”. En wij met de camera in de aanslag in een poging mooie foto’s te maken. Het licht is in ieder geval prachtig deze dag en thuis zal duidelijk worden of het resultaat ook naar wens is. Saskia Kremer
Papegaaiduikers Puffins - Farne eilanden Farne Islands

Tip:
Zin in een leuke en leerzame natuurfotografie of vogelfotografie workshop? Bekijk de agenda en meld je snel aan voor één van de komende workshops!

Trouwfotografie:
Jan van Kolck uit Voorhout schreef op januari 14, 2024
Hi Servan, bedankt voor de super goede ochtend in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Geweldig goede tips gehad om de fotografie te verbeteren. Sowieso prettig om te merken dat je ons veel weet te vertellen over de natuur. Nogmaals bedankt Jan