Avondlocaties

Avondlocaties

Tijdens de avonden komen verschillende onderwerpen aanbod, zoals:

  • De belichting.
  • Verdiepingstheorie over het diafragma.
  • Het fotograferen van beweging.
  • Fotograferen in de Av en M stand.
  • Natuurfoto’s analyseren; wat maakt een natuurfoto mooi.
  • Verhalend fotograferen.
  • Compositie en gebruik maken van het histogram.
  • Veel creatieve fotografie.

 

Alle wandelingen zijn geschikt voor compact, systeem en spiegelreflexcamera gebruikers. Een minimale 200 mm zoomlens of 10-12 optische zoom wordt aangeraden. Maar ook wanneer je in het bezit bent van een groothoek en/of macrolens neem deze in de fototas mee.

Belangrijk
Kleed je op het weer, eventueel bescherming cameraspullen. Tip: trek bij wisselvallig weer en/of bij een natte grond eventueel een regenbroek of waterdichte broek aan om gemakkelijk in laag perspectief te kunnen fotograferen.

Binnenstad en haven van Enkhuizen

Enkhuizen is een prachtige natuurfotografielocatie. We gaan o.a. futen en de bijzondere futenbalts van dichtbij fotograferen. Blauwe reigers in hun broedkleed in het Wilhelminaplantsoen en al vissend met de aalscholvers van dichtbij in de haven. Door de afgelopen milde winters is de kans op het zien van de ijsvogel veel groter geworden en bezoeken we de beste ijsvogelstekken. Natuurlijk ook aandacht voor de voorjaarsvlinders en libellen en mooie flora die we tegenkomen. Van 18:30 tot ±21:15uur. Verzamelplaats bij de stationsrestauratie van NS station Enkhuizen. Met de auto gratis parkeren op de lange parkeerplaats naast het station, aan de stadskant. Kosten €17,50.

De Waterberging bij Twisk

Water,- en weidevogels, voorjaars bloemen; het voorjaar vastleggen in dit hele mooie natuurgebied. Van 19:00 tot ±21:30 uur. Verzamelplaats op de kleine parkeerplaats bij het gebied aan het Marepad, aan de Noorderweg bij Twisk. Kosten €20.

Den Oever – Voorjaarstrek wadvogels

Den Oever is begin mei de plek waar op het wad duizenden steltlopers, waaronder rosse grutto’s en kanoeten, zich verzamelen voor de trek naar het Hoge Noorden. Het wad is voor de vogels een tussenstation waarbij ze zich vol eten voor de vervolg reis en reserves opbouwen voor het broedseizoen. Bij het geringste onraad vanuit de lucht, zoals van een jagende slechtvalk, vliegen ze massaal op en vormen ze boven het wad een prachtige en continu veranderende wolk van vogels. Bij wat geluk kunnen we dit heel mooi vastleggen. Verder vele eendensoorten, kluten en lepelaars. Van 18:30 tot ±22:00. Vervoer er naar toe in overleg. Kosten €25.

Binnenstad en haven van Enkhuizen

Enkhuizen is een prachtige natuurfotografie locatie. Een herhaling van de wandeling van 13 april, maar nu kans op het zien van de eerste jongen op de ruggen bij de futen en veel jonge vogels. De ijsvogel gaan we proberen vast te leggen en natuurlijk aandacht voor de voorjaarsvlinders en de flora die we tegenkomen. Van 19:15 tot ± 22 uur. Verzamelplaats bij de stationsrestauratie van NS station Enkhuizen. Met de auto gratis parkeren op de lange parkeerplaats aan het spoor aan de stadskant. Kosten €17,50

Lepelaars Halfweg

Een unieke plek waar sinds een jaar of tien een kleine kolonie lepelaars zich heeft gevestigd. Een prachtig en bijzondere stukje natuur. We gaan op deze avond hele mooie lepelaar in vluchtfoto’s en gedragsbeelden maken. Van 18:00 tot ±22:00. Vervoer er naar toe in overleg. Kosten €30-.

Binnenstad en haven van Enkhuizen

Enkhuizen is een prachtige natuurfotografielocatie. Herhaling van de eerdere wandelingen maar nu op een lange lentedag en in de hele mooie natuurmaand juni. We gaan fotograferen in de binnenstad en in de havens op zoek naar het maken van bijzondere natuurbeelden. In juni en juli is het een drukte van boerenzwaluwen in de haven. Van 19:15 tot ±22:15 uur. Verzamelplaats de stationsrestauratie van NS station Enkhuizen. Met de auto gratis parkeren op de lange parkeerplaats bij het station, aan de stadskant. Kosten €17,50.

De Waterberging bij Twisk

Water,- en weidevogels, jonge vogels op de plas, voorjaars bloemen, de beginnende zomer vastleggen in dit heel mooie natuurgebied. Van 19:30 tot ±22:15 uur. Verzamelplaats op de parkeerplaats bij het gebied aan het Marepad, aan de Noorderweg bij Twisk. Kosten €20.

De Nek Schellinkhout

Een hele mooie plek aan het IJsselmeer is de natuurgebied de Nek bij Schellinkhout. Fotograferen bij de meeuwenkolonie; de Nek, landschapsfotografie, bloemen en ondergaande zonsfoto’s maken, waar het één van de mooiste plekken voor is in West Friesland. Van 20:00 tot ±22:30uur. Verzamelplaats op de parkeerplaats onder aan de dijk aan het einde van de Dorpsweg van Schellinkhout. Kosten €20.

Middag-avond Texel

Op de veerboot hele mooie meeuwen in vluchtfoto’s maken en op Texel bezoeken we de bijzondere natuurgebieden de Petten, Ottersaat en Dijkmanshuizen. Van 15:30 tot ±22:00. Veerboot naar Texel om 16:30 en terug naar Den Helder om 21 uur. Vervoer er naar toe in overleg. Kosten €50. Inclusief veerbootkaartje en fietshuur. Neem zelf eten en drinken mee.

Papegaaiduikers Puffins - Farne eilanden Farne Islands

Tip:
Zin in een leuke en leerzame natuurfotografie of vogelfotografie workshop? Bekijk de agenda en meld je snel aan voor één van de komende workshops!

Trouwfotografie:
Jan van Kolck uit Voorhout schreef op januari 14, 2024
Hi Servan, bedankt voor de super goede ochtend in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Geweldig goede tips gehad om de fotografie te verbeteren. Sowieso prettig om te merken dat je ons veel weet te vertellen over de natuur. Nogmaals bedankt Jan