Artikel Noord Hollandse Dagblad 12-12-12

Kleurige pestvogels op verre zoektocht smullen van besjes in Nassaupark

Bovenkarspel – Een pestvogel staat op punt weg te vliegen in Bovenkarspel, op zoek naar meer lekkere rode besjes in het Nassaupark. Natuurfotograaf Servan Ott uit Grootebroek legde de kleurige vogel op minder dan vijf meter vast. “Ze zijn helemaal niet bang voor mensen. Die kennen ze niet.” Pestvogels worden de afgelopen dagen veelvuldig gesignaleerd op verschillende plaatsen in Noord-Holland. Ze trekken naar het zuiden nu er in hun leefgebied – Scandinavië – te weinig voedsel is. Rose besjes vinden ze het lekkerst, dus ze zoeken vooral in parken naar de meidoorn, liguster en Gelderse roos. Vogeldeskundige Dirk Tanger van Stichting Landschap Noord-Holland noemt de vele recente waarnemingen “bijzonder. “Vorig jaar waren er ook veel. Dat blijkt dus geen incident te zijn.” Er zijn groepen van wel zestig pestvogels waargenomen.

Het artikel op de website van de Noord Hollands Dagblad is hier te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Papegaaiduikers Puffins - Farne eilanden Farne Islands

Tip:
Zin in een leuke en leerzame natuurfotografie of vogelfotografie workshop? Bekijk de agenda en meld je snel aan voor één van de komende workshops!

Trouwfotografie:
Maria Onstenk uit Groningen schreef op juni 5, 2023
Superbedankt voor beide leuke workshops bij het Zuidlaardermeer en bij Gruttoland. Prettige sfeer en supermooie locaties. Zeer genoten en mooie foto's gemaakt. Servan heeft veel kennis van de natuur en fotografie. Echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *